Enter your keyword

Ceremonia solemne e dhënies së Diplomave pjesëmarrësve të gjeneratës XII

Shkolla e lidershipit Demokratike më 22 maj në Sallën e Konferencave të Fakultetit të Shkencave Politike do të organizojë një ceremonial ndarja e diplomave pjesëmarrësve të gjeneratës XII.

Me këtë rast, i ftuar i veçantë i Shkollës do të jetë znj Katarzyna Shkollat ​​Pisarska, Drejtor i Akademisë Diplomatike nga Polonia, e cila do të japë një leksion mbi “përvojën tranzitore të Polonisë-faktorët e transformimit të suksesshëm politik.”. Në fjalët përfundimtare, pjesëmarrësve do t’u drejtohet z. Waldemar Figaj, Zëvendës- Shef i Misionit të OSBE-Mali i Zi, ndërsa diplomat në mënyrë solemne do t’I dorëzojë ekselenca e saj, Grazyina Sikorska, ambasadore e Polonisë në Mal të Zi

Gjatë programit vjetor të Shkollës së Lidershipit Demokratik për pjesëmarrësit e gjeneratës XII janë organizuar një seri seminaresh mbi tema aktuale sç janë procesi i sundimit të ligjit në Mal të Zi, respektimi i të drejtave të njeriut, procesi i integrimit evropian gjatë të cilëve pjesëmarrësit patën mundësi të marrin pjesë në Forumin II Botëror të Demokracisë në Strasburg si dhe të vizitojnë Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut, Këshillin i Evropës dhe Misionin e Malit të Zi në Këshillin e Evropës.

Shkolla e Lidershipit Demokratik është anëtare e Shoqatës Evropiane të Shkollave të Studimeve Politike, të cilat operojnë nën kujdesin e Këshillit të Evropës. Studentët e gjeneratës XII ​​ishin drejtues të rinj, përfaqësues të partive të mëdha politike parlamentare në Mal të Zi dhe gazetarë