Enter your keyword

DIREKTORI ŠKOLA POLITIČKIH STUDIJA POZIVAJU NA OSLOBAĐANJE HAKANA ALTINAJA

DIREKTORI ŠKOLA POLITIČKIH STUDIJA POZIVAJU NA OSLOBAĐANJE HAKANA ALTINAJA

Strazbur, 26. jun 2023: Članovi Udruženja škola političkih studija Savjeta Evrope (ASPS), koji su se sastali u Strazburu, ponovili su svoju nepromjenljivu podršku direktoru turske škole, Hakanu Altinaju.

Osuđen na 18 godina zatvora od strane turskog suda u aprilu 2022. godine na neosnovane optužbe u flagrantnom kršenju vladavine prava i osnovnih evropskih vrijednosti, Hakan Altinay se već preko godinu dana nalazi u zatvoru.

ASPS se nada da će njegova trenutna žalba brzo rezultirati njegovim oslobađanjem i oslobađanjem od svih optužbi. ASPS će pažljivo pratiti napredak slučaja i nastaviti da podržava Hakana.

NAPOMENE ZA UREDNIKE:

– Udruženje škola političkih studija (ASPS) osnovano je u julu 2008. godine od strane direktora škola političkih studija Saveta Evrope kako bi imalo unapređenu ulogu u upravljanju njihovim programom, jačanju veza između škola i podršci njihovim aktivnostima. Prva škola je osnovana u Moskvi 1992. godine. Od tada su osnovane i druge škole u Albaniji, Armeniji, Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Gruziji, Grčkoj, Kosovu, Moldaviji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Maroku, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Tunisu, Turskoj i Ukrajini.

– Nils Muiznieks je postao predsjednik ASPS-a u novembru 2018. godine. Bio je Povjerenik za ljudska prava Savjeta Evrope od 2012. do 2018. godine.

KONTAKT: Jack Hanning, Generalni sekretar +33675797327 [email protected]