Enter your keyword

I SEMINAR NOVE XVIII GENERACIJE ŠPS NA TEMU “IZAZOVI U RADU PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA”

Prvi seminar nove – XVIII generacije Škole političkih studija na temu “Izazovi u radu pravosudnih institucija” održaće se u periodu od 30. oktobra do 1. novembra 2020. u hotelu ”Palas” u Petrovcu.

Seminar će u petak 30. oktobra otvoriti Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore a učesnicima će se obratiti i Nj.E. Karren Maddocks, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Chris Karber, zamjenik šefa misije SAD u Crnoj Gori i Boris Raonić, direktor ŠPS. Uvodno predavanje na temu „Ključni izazovi u vladavini prava“ učesnicima će održati Siniša Bjeković, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda.

Tokom ostala dva dana na seminaru će se govoriti ulozi i izazovima u radu Sudskog i Tužilačkog savjeta; komunikaciji, transparentnosti sudstva i saradnji s medijima; biće riječi o praksi ESLJP i primjeni u Crnoj Gori; saradnji nižih i viših sudskih instanci i sistemu evaluacije sudija. Poslednji dan seminara rezervisan je za teme kao što su Parlament i sudstvo; problemi u funkcionisanju pravosuđa iz ugla EU; i neujednačena sudska praksa.