Enter your keyword

“Izazovi evropeizacije u Crnoj Gori”- I modul XIII generacije

U periodu od 17. do 19. oktobra u hotelu “The Queen of Montenegro” u Bečićima održaće se I modul za polaznike XIII generacije Škole Demokratskog Rukovođenja.

Tema modula je “Izazovi evropeizacije u Crnoj Gori”. Prvi dan seminara biće posvećen posjetama institucijama: Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, skupštinskom Odboru za evropske integracije i Delegaciji Evropske Unije u Crnoj Gori.

Drugi dan modula otvoriće švajcarski ambasador NJ.E. Jean- Daniel Ruch. O Savjetu Evrope će predavati Ivan Ivanišević, Generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ministarstva unutrašnjih poslova a o razvoju Vladavine prava u Crnoj Gori Siniša Bjeković, iz Centra za ljudska prava. Istog dana o interesima Crne Gore u procesu pristupanja EU govoriće Dragan Đurić iz UNDP-a, a o izazovima saradnje sa regionom Haki Abazi, program direktor RBF-a.

Poslednjeg dana modula NJ.E. Nils Ragnar Kamsvag, ambasador Norveške predstaviće polaznicima XIII generacije nordijske modele saradnje a o evropeizaciji partijskog sistema u Crnoj Gori, predavanje će održati profesorica UCG Olivera Komar. Potpredsjednik Opštine Budva Ljubomir Filipović polaznicima će prenijeti iskustva iz oblasti saradnje lokalnih i regionalnih vlasti dok će modul zatvoriti NJ.E. Grazyna Sikorska, ambasadorka Poljske, predavanjem na temu Izazovi transformacije u Crnoj Gori-pogled iz EU.

Novu- XIII generaciju ŠDR-a čine 24 predstavnika parlamentarnih političkih partija, medija, državne uprave, sindikata i NVO-a u Crnoj Gori.