Enter your keyword

NA GRANICI IZMEĐU EKOLOŠKE KATASTROFE I OPORAVKA CRNE GORE. JESMO LI NA VRIJEME?

NA GRANICI IZMEĐU EKOLOŠKE KATASTROFE I OPORAVKA CRNE GORE. JESMO LI NA VRIJEME?

Danas počinje III Forum Škole političkih studija pod nazivom „Na granici između ekološke katastrofe i oporavka Crne Gore. Jesmo li na vrijeme?“ koji će se održati u Ulcinju u hotelu Plaza.
Događaj se održava u organizaciji Škole političkih studija u saradnji sa Bankwatch Network, te uz podršku Ministarstva kapitalnih investicija i GIZ-a na kojem će učestvovati polaznici 20. jubilarne generacije Škole političkih studija i poslanici Zelene poslaničke grupe.

Premijer Dritan Abazović i direktor Škole političkih studija Milan Radović će danas svojim uvodnim obraćanjima otvoriti Forum, nakon čega će ekspert za energetiku i klimatske promjene Nebojša Jablan održati uvodno predavanje na temu “Izrada Nacionalnog energetsko-klimatskog plana”.

Drugog dana foruma govoriće Biljana Gligorić iz nevladine organizacije Expeditio o implementaciji zakona i direktiva Evropske unije koje se tiču sektora energetske efikasnosti (EE), dok će o mehanizmima za unapređenje kvaliteta vazduha u Crnoj Gori govoriti građanski i ekološki aktivista Aleksandar Dragićević i Nataša Kovačević iz Bankwatch Network.

U subotu je takođe planirana posjeta Solani u Ulcinju i diskusija sa Darkom Saveljićem na temu Građanske inicijative vezane za pravo na zaštitu životne sredine.

Trećeg dana foruma o upravljanju otpadom i problemu zagađenja mora plastikom govoriće Jelena Peruničić iz GIZ-a. Planiran je i obilazak Valdanosa i diskusija sa poslanikom i članom Zelene poslaničke grupe Gencijem Nimanbegu i građanskim aktivistom Džemalom Perovićem o aktivnostima na zaštiti maslinjaka.

Agenda događaja se nalazi OVDJE.