Enter your keyword

Najava II modula Regionalne akademije za demokratiju

Najava II modula Regionalne akademije za demokratiju

Škola demokratskog rukovođenja će u hotelu „Queen of Montenegro” u Bečićima, od 20.-23. aprila, organizovati II modul ovogodišnje generacije Regionalne akademije za demokratiju pod nazivom „Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije-regionalni izazov”.

Cilj Akademije je stvaranje jednog novog prostora za učenje kroz razmjenu iskustava, koji će omogućiti donosiocima odluka u regionu da adresiraju najznačajnije probleme sa kojima se suočavaju njihova društva i raspravljaju o njima. Osnovna želja je uticati na pojedince- snažne političke figure zemalja Zapadnog Balkana u pravcu očvršćivanja aktuelnih demokratskih procesa, osnaživanja standarda ljudskih i prava manjina i njihovo izdizanje iznad nacionalnih i političkih interesa u duhu regionalne saradnje i pomirenja na Balkanu.
Nakon prvog modula održanog u Subotici, u Bečićima u hotelu Queen of Montenegro održaće se naš drugi modul pod nazivom „Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije – regionalni izazov”.
Godišnji program RAD-a se sastoјi od 4 četvorodnevna seminara (tri radna dana) i petodnevne studiјske posete јednoј od zemalja Evropske uniјe i namenjen јe političarima i službenicima državnih administraciјih zemalja Zapadnog Balkana od koјih se očekuјe da u narednim godinama imaјu vodeću ulogu u razvoјu celokupnog regiona.
Ovaј trogodišnji program će svake godine okupiti po 50 učesnika iz celog regiona, sa ciljem јačanja procesa regionalne saradnje i sticanja novih znanja o naјvažniјim regionalnim pitanjima. Tema prve godine RAD-a јe saradnja u oblasti bezbednosti i pravosuđa.