Enter your keyword

NAJAVA ZA I SEMINAR XX GENERACIJE ŠKOLE POLITIČKIH STUDIJA NA TEMU „CRNOGORSKE RAZLIČITOSTI – BREME ILI PREDNOST“

NAJAVA ZA I SEMINAR XX GENERACIJE ŠKOLE POLITIČKIH STUDIJA NA TEMU „CRNOGORSKE RAZLIČITOSTI – BREME ILI PREDNOST“

Škola političkih studija u Crnoj Gori organizuje prvi seminar jubilarne 20. generacije Škole političkih studija 23. septembra u 18h u hotelu Bianca u Kolašinu, koji će otvoriti Siniša Bjeković, zaštitnik ljudskih prava i sloboda, Nj.E. Peter Felten, ambasador Njemačke u Crnoj Gori i Milan Radović, programski direktor GA.

Nakon otvaranja, slijedi dijalog: Kako iskoristiti različitosti za razvoj Crne Gore, gdje će sa učesnicima razgovarati Siniša Bjeković, zaštitnik ljudskih prava i sloboda, Maja Kostić Mandić, profesorica na Pravnom fakultetu i članica Savjeta GA i Radoje Cerović, psiholog i komunikolog.

Drugi dan započeće sa predavanjem Dragana K. Vukčevića, predsjednika Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) na temu Kako izaći iz crnogorskih podjela. Zatim, Gordana Đurović, predsjednica Crnogorske panevropske unije govoriće na temu Iskustva država Evropske unije po pitanju podjela. Na kraju dana Nj.E. Peter Felten, ambasador Njemačke u Crnoj Gori i  Steinar Bryn iz Nansen dijalog centra govoriće kako Dijalogom do progresa.

Škola političkih studija je počela sa radom 2003. godine, a ove godine imamo polaznike 20. generacije, među kojima su četiri ministra iz sadašnje Vlade, sedam poslanika, tri predsjednika opština i drugi visoki politički lideri, predstavnici NVO i medija. Nastavljamo sa tradicijom izgradnje jedne od najprepoznatljivijih platformi za neformalno obrazovanje u Crnoj Gori kakva je Škola političkih studija, te se kroz saradnju sa različitim donosiocima odluka i kreatorima društvenih tokova trudimo da utičemo na izgradnju demokratske i evropske Crne Gore.

Više detalja o seminaru ŠPS se nalazi u agendi, a tu je i spisak učesnika XX genereacije.