Enter your keyword

ODRŽAN SEMINAR ŠPS O BORBI PROTIV KORUPCIJE I PREGOVARAČKIM POGLAVLJIMA 23 I 24

U organizaciji Škole političkih studija, u periodu od 12. do 14. juna održan je seminar na temu “Crna Gora u borbi protiv korupcije i pregovaračka poglavlja 23 i 24”. Učesnici na seminaru bili su naši alumnisti – predstavnici izvršne vlasti, visoko pozicionirani predstavnici političkih partija, novinari istaknutih medijskih kuća u Crnoj Gori i predstavnici nevladinih organizacija.

Na svečanom otvaranju seminara 12. juna učesnicima su se obratili Genci Nimanbegu, potpredsjednik Skupštine Crne Gore, NJ.E. Veselko Grubišić, ambasador Hrvatske u Crnoj Gori dok je uvodno predavanje o institucionalnoj budžetskoj kontroli i mehanizmima ostvarenja kontrole u sistemu javnih finansija, učesnicima održao dr Branislav Radulović.
Drugi dan seminara počeo je predavanjem Raška Konjevića, poslanika u Skupštini Crne Gore, o nezavisnosti i proaktivnosti institucija u borbi protiv korupcije. O izazovima pred Agencijom za sprječavanje korupcije govorio je Momčilo Radulović, a Dragan Radonjić održao je predavanje o aktivnostima Specijalnog policijskog odjeljenja i međunarodnoj saradnji policije u borbi protiv korupcije.

Gošća seminara bila je Lidija Vukčević, specijalna državna tužiteljka koja je održala alumnistima predavanje o borbi protiv visoke korupcije i finansijskim istragama. Drugi dan seminara završen je predavanjem Aleksandra Damjanovića o odgovornosti u sistemu javnih finansija.
Treći dan seminara bio je u znaku tema kao što su izazovi za novinare u antikorupcijskim temama, iskustva I izazovi Hrvatske u procesu pridruživanja EU I vladavina prava u Crnoj Gori iz ugla EU. Predavanja su održali, Tanja Pavićević, urednica kulturne rubrike u Pobjedi; NJ.E. Veselko Grubišić, ambasador Hrvatske u Crnoj Gori i Akvile Normantienne, savjetnica za politička pitanja u Delegaciji EU u Crnoj Gori.