Enter your keyword

Počinje sa radom XXI generacija Škole političkih studija

Počinje sa radom XXI generacija Škole političkih studija

Na svečanom otvaranju Škole, organizujemo i VI forum alumnista koji će okupiti predstavnike diplomatskog kora, državnih institucija, političkih partija, međunarodnih i NVO organizacija i medija. Tema Foruma je Inkluzija i raznolikost: Prava manjina u procesu evropskih integracija.

Svečano otvaranje organizujemo u rektoratu Univerziteta Crne Gore (svečana sala) 6. oktobra od 17:00h.

Događaj će otvoriti premijer Crne Gore, Dritan Abazović, ambasador Hrvatske u Crnoj Gori, Nj.E. Veselko Grubišić i programski direktor Građanske alijanse, Milan Radović.

Nakon toga će uslijediti glavno predavanje koje će održati prof. dr Ivana Jelić, sutkinja Evropskog suda za ljudska prava.

Nastavljamo sa tradicijom izgradnje jedne od najprepoznatljivijih platformi za neformalno obrazovanje u Crnoj Gori kakva je Škola političkih studija, te se kroz saradnju sa različitim donosiocima odluka i kreatorima društvenih tokova trudimo da utičemo na izgradnju demokratske i evropske Crne Gore.

Sigurni smo da će i ova generacija prepoznatljivih profesionalaca u svom poslu doprinijeti nastavljanju te tradicije, te da ćemo kroz zajednički rad doći do kvalitetnih zaključaka i rješenja vezanih za Crnu Goru i šire.