Enter your keyword

Poslednji modul ŠPS o ulozi, preprekama i slabostima tužilačke organizacije

Poslednji, V modul XVII generacije Škole političkih studija održan je proteklog vikenda – 28. februar – 1. mart u Petrovcu. Seminar je otvorio direktor Škole, Boris Raonić dok se uvodnim predavanjem na temu “Izazovi u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori”, učesnicima obratio g. Boris Bastijančić, predavač na Fakultetu pravnih nauka u Podgorici.

Drugi dan seminara otvoren je predavanjem Vukasa Radonjića, na temu “Uloga i problemi tužilačke organizacije u procesu evropskih integracija”. Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, održala je predavanje posvećeno uticaju rada tužilaštva na zaštitu ljudskih prava u Crnoj Gori, dok su Svetlana Đokić, novinarka TV Vijesti iI Dragana Maljević, savjetnica za odnose s javnošću u Kabinetu Vrhovnog državnog tužilaštva, govorile o odnosu tužilaštva i medija. Advokat Dalibor Kavarić zatvorio je drugi dan seminara temom “Funkcionisanje tužilačke organizacije iz ugla advokature”.

Treći dan seminara bio je posvećen odnosu Specijalnog državnog tužilaštva I Specijalnog policijskog tima, a predavanje na tut emu učesnicima je održala Danka Petrović Matanović, samostalna policijska savjetnica u Specijalnom policijskom timu. Bojan Božović, profesor na Univerzitetu Donja Gorica govorio je o ulozi tužilaštva u okviru vladavine prava dok je o odnosu sudstva i tužilaštva govorio Milivoje Krivokapić, savjetnik u Udruženju sudija Crne Gore.

Seminar je zatvoren dodjelom diploma učesnicima XVII generacije Škole političkih studija.