Enter your keyword

Predstavljen kratak Vodič za poslanike o održivoj urbanoj mobilnosti

U ponedeljak 24. februara u 14.30, u Plavoj Sali Skupštine Crne Gore održano je informativno predavanje na temu održive urbane mobilnosti. Tom prilikom predstavljen je Vodič za poslanike o održivoj urbanoj mobilnosti, dok je GIZ ekspert iz Slovenije, dr Aljaž Plevnik govorio o iskustvima u Sloveniji koja su vezana za podršku nacionalnog nivoa sprovođenju Planova održive urbane mobilnosti.

Vodič za poslanike na ovu temu predstavlja kratak uvod u načela održive urbane mobilnosti kroz prizmu izrade Plana održive urbane mobilnosti I namijenjen poslanicima u Skupštini Crne Gore kako bi se bliže upoznali sa modelom održivog planiranja saobraćaja u gradskim područjima.

Predstavljanje Vodiča i slovenačkih iskustava u sprovođenju politika iz oblasti održive urbane mobilnosti je organizovano i kako bi u procesu donošenja odluka o odgovarajućim zakonima na nacionalnom nivou poslanici posjedovali dovoljno informacija o ovom konceptu, koji je nastao kao odgovor na savremene izazove urbanog življenja.
Događaj je organizovan uz podršku Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbG (GIZ) i njegovog Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Europu – energetska efikasnost (ORF EE), u saradnji sa Školom političkih studija.

Vodič možete pogledati OVDJE.