Enter your keyword

Radionica za predstavnike NVO-a na temu energetske efikasnosti

Radionica za predstavnike NVO-a na temu energetske efikasnosti

Škola demokratskog rukovođenja, sjutra (30. januara), održaće radionicu namijenjenu predstavnicima nevladinog sektora a u cilju jačanja njihove uloge u oblasti energetske efikasnosti i parlamentarnim procesima.

 
Na radionici će osim predstavnika NVO-a učestvovati i direktorica Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije Dragica Sekulić, koja će predstaviti proces donošenja novog Zakona o efikasnom korišćenju energije i njegove implementacije i poslanik i predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u Skupštini Crne Gore Aleksandar Damjanović, koji će govoriti o ulozi Parlamenta u oblasti energetske efikasnosti. Regionalnu inicijativu o javnom dijalogu o održivom korišćenju energije i energetskoj efikasnosti predstaviće projekt menadžer u GIZ-u Jasna Sekulović dok će o mjerama energetske efikasnosti izlagati programski mendžer u NVO „Expeditio“ Biljana Gligorić.
 
Radionica je dio treće faze projekta „ Javni dijalog o održivom korišćenju energije i energetskoj efikasnosti“ koji ŠDR kontinuirano sprovodi već četvrtu godinu zaredom u saradnji sa šest škola političkih studija iz regiona i uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i njenog Otvorenog regionalnog fonda za energetsku efikasnost. Podršku ovoj fazi projekta pružila je i Federalna njemačka fondacija za životnu sredinu.