Enter your keyword

REGIONALNA SARADNJA KROZ PROCES POMIRENJA

REGIONALNA SARADNJA KROZ PROCES POMIRENJA

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), u saradnji sa RYCO (Regional Youth Coopeation Office), Nacionalnom zadužbinom za demokratiju (NED) i Školom političkih studija Crne Gore (SPS), sa zadovoljstvom najavljuje organizaciju seminara pod nazivom “REGIONALNA SARADNJA KROZ PROCES POMIRENJA”, koji će se održati od 27-28. maja u Petrovcu, u Hotelu Monte Casa.

Ovaj dvodnevni seminar će se baviti ključnom temom regionalne saradnje kroz proces pomirenja, detaljno pokrivajući multilateralne odnose Crne Gore, ulogu njenog parlamenta u promociji dobrosusjedskih odnosa, saradnju i pomirenje, kao i regionalnu saradnju mladih u ovoj oblasti.

Seminar će otvoriti ugledni akteri iz nacionalnih i međunarodnih sfera. Neki od ovih pojedinaca uključuju: Dragoslava Šćekića, potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih; Nj.E. Anne Marie Maskay, ambasadorku Republike Francuske u Crnoj Gori; Milana Radovića, programskog direktora Građanske alijanse; Edina Koljenovića, šefa lokalne kancelarije RYCO za saradnju mladih u Crnoj Gori; i Nemanju Stjepanovića, predstavnika UN-a Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

Učesnici će takođe imati priliku da se uključe u seriju predavanja i panel diskusija sa stručnjacima iz različitih oblasti, stičući uvid u višeslojni proces pomirenja.

Seminar će se završiti ceremonijom dodjele diploma za 21. generaciju studenata Škole političkih studija Crne Gore. Dodjela diploma simbolizuje dalju afirmaciju demokratskih vrijednosti među ključnim akterima, a ova priznanja potvrđuju posvećenost ovih lidera unapređenju demokratskih procesa i evropskom putu Crne Gore.