Enter your keyword

SEMINAR “ETIČKO IZVJEŠTAVANJE MEDIJA O SOCIJALNO UGROŽENIM GRUPAMA”

SEMINAR “ETIČKO IZVJEŠTAVANJE MEDIJA O SOCIJALNO UGROŽENIM GRUPAMA”

Škola političkih studija organizuje seminar po nazivu “Etičko izvještavanje medija o socijalno ugroženim grupama”. Seminar će se održati u Ulcinju u hotelu “Plaza”, u periodu od 5. do 7. februara 2020.

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore otvoriće seminar u petak, 5. februara u 17.45h, a istog dana učesnicima seminara će se obratiti Stefan Almehagen Sandstad, drugi sekretar ambasade Kraljevine Norveške, Boris Raonić,predsjednik Građanske alijanse i direktor Škole političkih studija i Radomir Kračković, potpredsjednik Sindikata medija. Uvodno predavanje na temu “Medijske reforme u regionu i politički uticaji” učesnicima će održati Dragan Sjekloća, urednik vijesti na TV Al Jazeera.

Tokom naredna dva dana na seminaru će se govoriti o etičkim izazovima u medijima, odgovornosti medija i profesionalnim standardima, sa posebnim osvrtom na izvještavanje o ranjivim grupama kao i o napadima i pritiscima na novinare i posljedicama na slobodu izražavanja, saradnji crnogorskih novinara i državnih institucija, ekonomskoj održivosti crnogorskih medija i političkim pritiscima. Jedna od tema seminara je i socio-ekonomski uslovi u kojima rade crnogorski novinari i zaštita njihovih radnih prava. Treći dan seminara rezervisan je za slobodu izražavanja i zaštitu novinara u kontekstu crnogorskih medijskih reformi i promocije standarda Savjeta Evrope, etičko izvještavanje medija u kriznim vremenima, reforme medijskog zakonskog okvira u Crnoj Gori i regulisanje medijskog sadržaja na digitalnim platformama.

Seminar se organizuje uz podršku ambasade Norveške, Balkanskog fonda za demokratiju (BTD) i Sindikata medija.

Agendu Seminara možete pogledati OVDJE.