Enter your keyword

Seminar ŠPS u Budvi o vještinama političke komunikacije

Seminar Škole političkih studija, po nazivu “Vještine političke komunikacije” održan je u Budvi u periodu od 20. do 22. decembra 2019. Ovaj modul bio je posvećen političkoj komunikaciji odnosno načinima komunikacije o važnim političkim i društvenim pitanjima između državnih institucija, političkih subjekata, građana I međunarodnih institucija. Tema je prepoznata kao jako važna u našem društvu, uzimajući u obzir izbornu godinu kada predstavljanje određenih ideja I problema može da bude od značajnog uticaja na građane.

Prvi dan seminara tradicionalno je bio rezervisan za uvodno izlaganje direktora Škole, Borisa Raonića I uvodno predavanje koje je na temu “Političko komuniciranje: od agore do Tvitera” učesnicima održao g. Predrag Zenović, predavač na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica.

Drugi dan seminara bio je rezervisan za predavanja Stajnera Brina, profesora Nansen akademije u Lilehameru (Norveška), o razvoju Nansen dijaloga u bivšoj Jugoslaviji. O komunikaciji sa državnim institucijama učesnicima je govorila Gordana Jovanović, PR Ministarstva javne uprave dok je radionicu posvećenu stereotipima i predrasudama kao preprekama u komunikaciji sa učesnicima XVII generacije održala Ajša Hadžibegović, edukatorka iz oblasti ljudskih prava I transformacije konflikata. Drugi dan seminara zatvoren je predavanjem Marka Kovačevića, savjetnika za medije i komunikacije u Delegaciji EU u Crnoj Gori, na temu “Komunikacija sa EU institucijama”.

Poslednji dan seminara bio je u znaku predavanja o komunikaciji sa političkim partijama, koje su održali Adel Omeragić, PR Bošnjačke stranke i Mirko Stanić, PR Socijaldemokratske partije (SDP), i predavanja NJ.E. Ivana Ivaniševića, ambasadora Crne Gore u Francuskoj. G. Ivanišević učesnicima je održao predavanje na temu “30 godina od pada Berlinskog zida: početak ili kraj utopije”.