Enter your keyword

Studijska posjeta RAD i Forum u Berlinu

Studijska posjeta RAD i Forum u Berlinu

U okviru programa Regionalne Akademije za Demokratiju 2015, grupa polaznika od 1. do 5. novembra boraviće u studijskoj posjeti Njemačkoj, Berlinu.

Učesnici će imati priliku da posjete neke od najznačajnijih političkih insitucija i da razgovaraju o različitim temama sa stručnjacima u toj oblasti. Kao predstavnik crnogorske Škole ovoj studisjkoj posjeti prisustvuje gdin Ardijan Mavrić, potpredsjednik Opštine Ulcinj. Za više info posjetite sajt: http://www.radwb.eu/2013/events/19-rad-study-tour-to-berlin

U toku prethodne nedjelje, 28. i 29. novembra, alumnistkinja ŠDR-a poslanica Snežana Jonica i direktor ŠDR-a Boris Raonić, učestvovali su na Forumu Asocijacije Škola političkih studija, koji se takođe održavao u Berlinu.

Ideja berlinskog Foruma počiva na pretpostavci da postoje mnoge kulture ali jedna civilizacija koja je zasnovana na ljudskim pravima, slobodi, vladavini prava i demokratiji. Civilizacija, stoga, zahtijeva konstantno unaprijeđivanje svjesnim akcijama i projektima. Ovaj Forum organizovala je moskovska Škola političkih studija ( za više info http://www.schoolsofpoliticalstudies.eu/Berlin-Forum-2015.aspx)  dok je za oba događaja podršku obezbijedila Robert Bosch fondacija.