Enter your keyword

Svečana dodjela diploma polaznicima XII generacije

Svečana dodjela diploma polaznicima XII generacije

Škola demokratskog rukovođenja će 22. maja u svečanoj sali Fakulteta političkih nauka organizovati ceremonijalnu dodjelu diploma za učesnike XII generacije.

Ovom prilikom specijalni gost Škole biće gdja Katarzina Pisarska, direktorica Diplomatske akademije iz Poljske koja će održati predavanje na temu „Tranziciono iskustvo Poljske- faktori uspješne političke transformacije”. Učesnicima će se u završnoj rijeci obratiti i gdin Waldemar Figaj, zamjenik Šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori, a diplome će svečano uručiti njena ekselencija Grazyina Sikorska, ambasadorka Poljske u Crnoj Gori.

Kroz godišnji program Škole demokratskog rukovođenja za polaznike XII generacije organizovan je niz seminara o aktuelnim temama kao što su proces vladavine prava u Crnoj Gori, poštovanje ljudskih prava, proces evropskih integracija a učesnici su imali priliku da učestvuju i na II Svjetskom forumu demokratije u Strazburu kao i posjetama Evropskom sudu za ljudska prava, Savjetu Evrope i Misiji Crne Gore pri Savjetu Evrope.

Škola demokratskog rukovođenja je članica Evropske asocijacije škola političkih studija koje funkcionišu pod okriljem Savjeta Evrope. Polaznici XII generacije Škole bili su mladi lideri, predstavnici većih parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori i novinari.