Enter your keyword

Treći modul “Ljudska prava u Crnoj Gori – između standarda i prakse”

U periodu od 5. do 7. februara u hotelu “Residence” u Budvi, održaće se treći modul u okviru redovnog programa XIV generacije Škole demokratskog rukovođenja.

Seminar će se održati na temu “Ljudska prava u Crnoj Gori – između standarda i prakse”. Modul će otvoriti NJ.E. gdin Ambasador Norveške Arne Sannes Bjørnstad koji će govoriti o značaju Ustava u izgradnji zdravog društva. Na seminaru će o različitim aspektima ljudskih prava predavati: crnogorski Zaštitnik ljudskih prava i sloboda gdin Šućko Baković, zamjenik Ombudsmana gdin Siniša Bjeković, profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore gđa Ivana Jelić, koordinator programa ljudskih prava u NVO Građanska alijansa gdin Milan Radović, generalni direktor Direktorata za unaprijeđenje i zaštitu manjinskih prava u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava gdin Leon Gjokaj, predstavnik UNHCR-a u Crnoj Gori gdin Aleksandar Čađenović, član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama gdin Aleksa Ivanović i Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata gdin Srđa Keković. Radionicu na temu ljudskih prava koordiniraće razvojna direktorica u NVO Građanska alijansa gđa Ajša Hadžibegović.

XIV generacija ŠDR-a okuplja 23 predstavnika političkih partija koje djeluju u Crnoj Gori, izvršne i lokalne vlasti i medija.