Enter your keyword

Obavještenje: Poziv za inicijative – Svjetski forum demokratije 2024

Obavještenje: Poziv za inicijative – Svjetski forum demokratije 2024

Tema: Demokratija i raznolikost – možemo li prevazići podjeljenosti? 6 – 8 novembar 2024.

Sa zadovoljstvom djelimo uzbudljive vijesti da Svjetski Forum Demokratije 2024. godine sada prima inicijative! Organizovan od strane Savjeta Evrope (Council of Europe), ovaj prestižni događaj služi kao ključna platforma za globalni dijalog i demokratsko učešće.

Svjetski forum demokratije je poznat po tome što okuplja mislioce, donosioce politika i predstavnike civilnog društva kako bi se suočili sa hitnim izazovima s kojima se suočava demokratija danas. Fokusiran na inovativna rješenja i konstruktivan dijalog, Forum ima za cilj da promoviše demokratske principe i podstakne inkluzivne strukture i institucije širom svijeta.

Ključne oblasti fokusa, ali ne ograničene na:

  • Depolarizacija izbora i promocija saradničke demokratije
  • Suprotstavljanje dezinformacijama i polarizirajućim političkim narativima
  • Podsticanje značajnog građanskog angažmana i osnaživanje podređenih grupa
  • Promocija upravljanja raznolikošću i socijalne inkluzije
  • Unapređivanje inovativnih pristupa političkom odlučivanju

Pošaljite vašu inicijativu

Organizacije iz cijelog svijeta pozvane su da podnesu svoje inovativne inicijative usmjerene ka unapređenju demokratije i doprinosu održivom miru pod temom “Demokratija i raznolikost – možemo li prevazići podjeljenosti?” Prijava bilo koje javne ili privatne organizacije treba da se izvrši popunjavanjem upitnika u prilogu i slanjem na adresu [email protected] do 17. maja 2024. godine.

Benefiti

Izabrani predstavnici će imati priliku da predstave svoje inicijative na Svijetskom forumu demokratije u Strazburu. Troškovi putovanja i smještaja mogu biti pokriveni za izabrane učesnike.

Pridružite nam se u oblikovanju budućnosti demokratije. Za dodatne informacije i detalje o prijavi, posjetite veb-sajt Svjetskog foruma demokratije 2024, https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy .